Η Κομματική Οργάνωση Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ αποχαιρετά τον Λάζαρο Κολιγιάννη

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τομεακή Επιτροπή Θήβας – Οινοφύτων

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ

Η Κομματική Οργάνωση Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη το Λάζαρο (Λάζο) Κολιγιάννη, ο οποίος έφυγε από κοντά μας την Κυριακή 31 Γενάρη 2021 στην ηλικία των 79 ετών, μετά από δύσκολη μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Ο Λάζαρος, ανηψιός του Κώστα Κολιγιάννη, Ά Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλοπία (Καραντά) της Θήβας. Ανήλικος ακόμη, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου έπιασε δουλειά στην Αθηναϊκή Χαρτοποιΐα, στην οποία εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Ως εργάτης απέκτησε μεγάλο κύρος μεταξύ των συναδέλφων του και αναδείχθηκε σε διάφορες συνδικαλιστικές θέσεις.

Μετά τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε στην Ελλοπία, όπου πρωτοστάτησε σε μια σειρά πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες (στην ποδοσφαιρική ομάδα, στον Πολιτιστικό Σύλλογο, στην έκδοση της εφημερίδας του χωριού κ.α.).

Ταυτόχρονα έδινε καθημερινά τη μάχη για τη διάδοση της πολιτικής του ΚΚΕ, για να ανεβαίνει το κύρος και η επιρροή του. Τον διέκρινε το ήθος, η μαζικότητα και η ικανότητα να συνεργάζεται με απλούς λαϊκούς ανθρώπους ακόμη κι αν δεν συμφωνούσαν πλήρως με το ΚΚΕ. Οι ικανότητές του αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους από εμάς.

Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας (2010 – 2014) και σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Ελλοπίας (2014 – 2019) με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Σχετικά